Sült hekk
Halételek

Sült hekk glutén-, tej- és tojásmentesen

Ha számodra is elképzelhetetlen a nyaralás sült hekk nélkül, de ételérzékeny vagy, és nincs túl nagy bizodalmad afelé, hogy valóban „mentes” lesz az étel amit eléd raknak a strandon, akkor ezt a receptet Neked találták ki! Otthon, vagy a nyaralóban is könnyedén elkészítheted magadnak a sült hekket! A fehér, omlós húsú hekket az is imádja, aki nem különösebben szereti a halat!

Sült hekk glutén, tej és tojásmentesen hozzávalók:

1 kg friss vagy fagyasztott hekk törzs
200 g kukoricaliszt (ettől igazán ropogós lesz, de ha nem ehetjük használjunk helyette sima gluténmentes lisztet)
2 ek fűszerpaprika
2 ek só
1 L olaj a sütéshez

Sült hekk glutén, tej és tojásmentesen elkészítése:

1. Ha fagyasztott hekket vettünk, a sima hűtszekrénybe tegyük át, és ott hagyjuk teljesen felengedni.
2. A hekket 5-6 helyen mindkét oldalán mélyen vagdossuk be. Papírtörlővel ittassuk le róla a nedvességet.
3. A kukoricalisztet és a paprikát összekeverjük, ebbe hempergessük meg a hekket.
4. Az olajat felhevítjük egy lábasban vagy fritőzben. Csak akkor tegyük bele a halat, ha kellően felforrósodott, 180°C fokosra!
5. A halat a forró olajban kb 10 percig sütjük, közben egyszer fordítsuk át. Papírtörlőre szedve csepegtessük le róla a felesleges olajat.
6. Tálalhatjuk rizzsel, hasábburgonyával, burgonyapürével, salátával, ketchuppal, majonézzel, tartármártással, savanyúsággal.

Kalóriatartalom:

Kb. 160 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük