Burgonyapüré
Burgonyás receptek Köretek

Krémes krumplipüré laktózmentesen 🥔

A krumplipüré – burgonyapüré – az alapreceptek közé tartozik, pedig aki rendszeresen készíti az tudja, hogy gyakorlatilag sosem sikerül ugyanolyanra még akkor sem, ha nagyon pontosan betartjuk a receptben foglaltakat.

Alapvetően a legtöbb a burgonya típusán, fajtáján múlik: krumplipüréhez olyan burgonyát érdemes választani, ami szét tud főni, mert ez a fajta képes krémes állagot adni. 

Még egy fontos trükk: sokan nyúlnak a gépi habverőhöz, arra gondolván, hogy azzal lehet igazán habosra keverni a masszát, de az igazság az, hogy ha túlverjük a burgonypüré, akkor kellemetlenül nyúlós-nyálkás lesz, amit nem igazán nagy öröm fogyasztani. Tehát itt a visszafogottság előnyös lehet, használd csak a kezedet és többre jutsz vele!

Krumplipüré hozzávalók:

1,5 kg szétfövő fajta burgonya

500 ml laktózmentes tej vagy tejszín

40 g laktózmentes vaj vagy margarin

só, bors

Burgonyapüré elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. 

2. Lábasba tesszük, hideg vízzel felöntjük, megsózzuk. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 percen át főzzük.

3. A tejet/tejszínt és a vajat/margarint felforraljuk.

4. A krumplit leszűrjük és áttörjük. A forró keveréket hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Kézi habverővel simára, habosra verjük.

5. Sóval és borssal ízlés szerint utánízesítjük.

Kalóriatartalom:

Kb. 80 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

One Reply to “Krémes krumplipüré laktózmentesen 🥔

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük