Uborkás krumplisaláta
Saláták

Uborkás krumplisaláta

El tudunk képzelni jobb köretet a forró nyári napokon a frissen sült hús mellé, mint egy szaftos, hideg, uborkás krumplisalátát? Ugye nem 🙂

Uborkás krumplisaláta hozzávalók:

500 g burgonya
250 g savanyú uborka
1 fej kisebb vöröshagyma
1 kis pohár laktózmentes tejföl
75 g majonéz
30 g mustár
só, bors

Uborkás krumplisaláta elkészítése:

1. A burgonyát héjában feltesszük annyi hideg vízben főni, amennyi ellepi. Főzzük puhára, de ne essen szét.
2. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Az uborkát felkockázzuk.
3. A tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, beletesszük a hagymát és az uborkát.
4. A burgonya héját lehúzzuk, tetszőlegesen feldaraboljuk kockákra vagy karikákra. A salátához adjuk, óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli ne törjön össze. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára, de az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben hagyjuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 90 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük