Grillezett lazac, grillezett cukkinivel és nyári salátával
Halételek

Grillezett lazac, grillezett cukkinivel, nyári salátával

Nyáron, főként, ha még meleg is van, jobban áhítozunk a könnyű étkekre. A grillezett lazas, hozzá frissen termett grillezett cukkinivel és egy szintén könnyű nyári salátával az egyik új nyári kedvenced lehet.

Grillezett lazac, grillezett cukkinivel, nyári salátával hozzávalók (2 főre):

500 g (4 szelet) lazac filé
5 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
egy marék friss bazsalikom
1 közepes méretű cukkini

A salátához:
100 g tetszőleges zöldsaláta
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 ek szójaszósz
1 ek balzsamecet
1 ek vegyes zöldfűszer
1 marék friss menta apróra vágva

Grillezett lazac, grillezett cukkinivel, nyári salátával elkészítése (2 főre):

1. A lazacot (ha fagyasztott) előző nap tegyük át a hűtőszekrénybe, és ott hagyjuk felengedni. A salátát is összeállíthatjuk előző este, hogy minél jobban össze érjenek az ízek.
2. A paradicsomot és az uborkát felkockázzuk. Keverőtálba tesszük a salátával, a zöldfűszerekkel és a mentával együtt. Meglocsoljuk a szójaszósszal és a balzsamecettel. Alaposan összeforgatjuk.
3. Az olívaolajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a finomra vágott bazsalikomot. Ezzel a fűszeres olajjal fogjuk sütés közben kenegetni a lazacot és a cukkinit.
4. A cukkinit megmossuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk.
5. Parázs felett, rácsra téve, a bőrével lefelé elkezdjük sütni a lazac szeleteket. Ecsettel kenjük le a halat a fűszeres olajjal. Amikor a hús (az oldalán látható lesz) kezd kivilágosodni, fordítsuk meg, kenjük le a bőrös felét is az olajjal. Süssük amíg a másik oldala is elkezd kivilágosodni. A lazac nagyon gyorsan sül, az egész megvan 15 perc alatt. Ha igazán ropogós bőrt szeretnénk, még egyszer fordítsuk meg, hogy a bőrös fele kicsit jobban megsüljön.
6. A cukkinit pakoljuk fel sorban a rácsra, ezeket is kenjük meg a fűszeres olajjal. Forgassuk, nehogy odaégjen.
7. Tálaláskor tegyünk egy szép lazac szeletet a tényárra, halmozzuk mellé a salátát és a grill zöldséget.

Kalóriatartalom:

Kb. 80 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük