Eperkrém, tortákba, süteményekbe
Desszertek Édességek Sütemények Torták és krémek

Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez)

Ennek a csodás epres krémnek az alapja a már régebben megosztott fehércsokoládés mascarpones krém, amit epervelővel gazdagítottunk. Az epret bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük. A krém stabilitását hűtés után a belekevert fehércsokoládé adja meg. Ez a mennyiség, egy 22 cm átmérőjű 10 cm magas torta töltésére alkalmas.

Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez) hozzávalók:

500 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
300 g fehércsokoládé
500 g eper (friss és fagyasztott is lehet)
100 g kristálycukor

Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez) elkészítése:

1. Az epret a cukorral egy lábasban puhára főzzük. Kis lyukú szűrőn átpaszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni. Hozzáadjuk a mascarponet és az olvasztott fehércsokoládét. Habosra keverjük, majd először csak 150-200 g epervelőt keverünk hozzá. Nem szabad, hogy túl folyós legyen a krém. Ha úgy látjuk, hogy még elbírja, tegyünk bele többet (általában 300 g bele szokott kerülni).
3. Azonnal felhasználható, vagy tegyük hűtőbe fél órára, hogy kissé szilárduljon, de felhasználás előtt mindenképp keverjük át.

Tipp: ha maradna epervelő, meglocsolhatjuk vele a süteményhez készített piskóta alját, vagy elfogyaszthatjuk szörp formájában is.

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

Epres-málnás torta málnazselé betéttel:

A tortához készült egy 5 tojásos világos piskóta, 18 cm átmérőjű tortaformában.
A fent említett eperkrémből fél adag. A krémből kimaradt epervelőt körkörösen rálocsoltuk a krém tetejére, mielőtt rákerült a következő piskótalap.

Eperkrém és málnazselé tortában
Eperkrém és málnazselé tortában

A málnazseléhez:
250 g fagyasztott vagy friss eper
50 g cukor
60 g víz
10 g őrölt zselatin

Málnazselé elkészítése:

1. A málnát a cukorral szét főzzük, kis lyukú szűrőn átpaszírozzuk.
2. A zselatint a vízben duzzasztjuk.
3. A málnavelőt visszaöntjük a lábasba, melegíteni kezdjük, beletesszük a duzzadt zselatint és felforraljuk.
4. Folpackkal kibélelt tortakarikába (ami kisebb átmérőjű mint a torta), vagy szilikon formába öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
5. A torta töltése előtt közvetlenül vegyük ki a hűtőből, és töltsük vele a tortát.

Tipp: mousse torták betéteként is használható!

Videón az epres-fehércsokis tortakrém:

@mardzsareta Válasz @forza159.1.9 részére Epres-fehércsokis krém tortába és süteményekhez 🍓❤️ a recept linkje a bio-ban kattintható 👆🥰 #eperkrém #epreskrémestorta #epresfehercsokis #fehércsokis #torta #tortakrém #tortakészítés #tortakészitésfolyamata #tortakészítésházilag #tortadíszítés #okosreceptek #gluténmentes #epresmálnás #ballagásitorta #ballagásra #cukrász #cukrászvagyok #cake #cakedecorating #cakeinthemaking #strawberry #strawberrycream #strawberrycreamcake #glutenfree #confectioner #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #nekedbelegyen #tiktokhungary #tiktokmagyarország ♬ eredeti hang – mardzsareta

Kalóriatartalom:

Kb. 70 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük