A sült lazac nem csak finom, de egészséges választás is lehet az étkezések során.
A halak tápláló összetevőkben gazdagok, amelyek segítik megőrizni egészségünket és csökkentik a különböző betegségek kockázatát. A lazac különösen fontos a diétánkban, mivel magas omega-3 zsírsav-tartalommal rendelkezik, ami elősegíti az agy és a szív-érrendszer egészségét.
Ráadásul a lazac kiváló fehérjeforrás is, amely segíti izomépítésünket és fenntartásukat. A sült lazac nemcsak kiemelkedő ízélményt nyújt, hanem egy egészséges választás is lehet a táplálkozásunkban.
Nagy előnye még az is, hogy gyorsan elkészül!
Sült lazac hozzávalók:
450 g friss lazac/fő
só, bors
fél citrom leve/lazac
Sült lazac elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
2. A lazacot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével.
3. Forró sütőben kb 10 percig sütjük. A sütési idő a hal vastagságától függ.
4. Tálalhatjuk salátaágyon, főtt rizzsel, édesburgonya pürével, fűszeres indiai burgonyával, vagy sajtos fésült burgonyával is.
Kalóriatartalom:
Kb. 180 kcal/100 gramm