Sajtos fésült burgonya
Burgonyás receptek Köretek

Sajtos fésült burgonya

A burgonya közkedvelt zöldségfélénk, hiszen nemcsak köretként, de főételként, egytál ételként is szeretjük, semleges íze miatt kedvünkre ízesíthetjük. Diéták és fogyókúrák kedvelt alapanyaga is egyben, hiszen kalóriatartalma alacsony, miközben sok rostot tartalmaz, így kellemesen laktat is. Most egy különleges burgonyás receptet hoztunk nektek, amiből még fogyókúra esetén is bőségesen lehet lakmározni.

Sajtos fésült burgonya hozzávalók:

6 db egyforma méretű burgonya

bors

rozmaring

30 g vaj vagy  margarin

reszelt sajt vagy növényi sajthelyettesítő

Sajtos fésült burgonya elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 220°C fokra, alsó-felső programon. Egy tűzálló tálat kiolajozunk.

2. A burgonyákat meghámozzuk és a tetejüket bevagdossuk, de ügyeljünk rá, hogy sehol ne vágjuk át teljesen.

3. Vágott felükkel felfelé tálba tesszük a krumplit, sóval, borssal és rozmaringgal megszórjuk, megkenjük vajjal/margarinnal, majd 30 percig sütjük.

4. Sütőből kivéve újra megkenjük vajjal/margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal/növényi sajthelyettesítővel, és további 15 percig sütjük.

Sült húsok mellé ajánljuk, de egytál ételként is laktató.

Kalóriatartalom:

Kb. 90 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük