Sült lazac
Egytál ételek Halételek

Sült lazac

A sült lazac nem csak finom, de egészséges választás is lehet az étkezések során. 

A halak tápláló összetevőkben gazdagok, amelyek segítik megőrizni egészségünket és csökkentik a különböző betegségek kockázatát. A lazac különösen fontos a diétánkban, mivel magas omega-3 zsírsav-tartalommal rendelkezik, ami elősegíti az agy és a szív-érrendszer egészségét. 

Ráadásul a lazac kiváló fehérjeforrás is, amely segíti izomépítésünket és fenntartásukat. A sült lazac nemcsak kiemelkedő ízélményt nyújt, hanem egy egészséges választás is lehet a táplálkozásunkban.

Nagy előnye még az is, hogy gyorsan elkészül!

Sült lazac hozzávalók:

450 g friss lazac/fő

só, bors

fél citrom leve/lazac

Sült lazac elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.

2. A lazacot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével.

3. Forró sütőben kb 10 percig sütjük. A sütési idő a hal vastagságától függ.

4. Tálalhatjuk salátaágyon, főtt rizzsel, édesburgonya pürével, fűszeres indiai burgonyával, vagy sajtos fésült burgonyával is. 

Kalóriatartalom:

Kb. 180 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük