Édesburgonya püré
Köretek Superfood receptek

Édesburgonya püré

Az édesburgonya püré egy könnyen elkészíthető étel, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemcsak ízletes, de aki több, tápanyagban gazdagabb ételeket szeretne beépíteni az étrendjébe, kiemelt figyelmet fordít az édesburgonya fogyasztásra, szemben a hagyományos burgonyával. 

Az édesburgonya püré sima, krémes állagának és édes ízének köszönhetően hamarosan a kedvenc köreted és nasi-alapanyagod lesz.

Édesburgonya püré hozzávalók:

1 kg édesburgonya

50 g vaj/margarin

200 ml laktózmentes tej

só, bors

Édesburgonya püré elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó felső programon. 

2. Az édesburgonyákat villával több helyen megszurkáljuk, majd 1 órán át sütjük. Félidőnél fordítsuk meg. Mikor megsült félbevágjuk, és kanállal kikaparjuk a héjából, tálba tesszük.

3. A vajat/margarint és a tejet bele öntjük, és botmixerrel pépesítjük. 

4. Sózzuk, borsozzuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 75 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük