Mézes-ketchupos csirkemell
Gyulladáscsökkentő receptek Húsételek

Mézes-ketchupos csirkemell

Sokan a csirkemellet túl száraznak, íztelennek gondolják, pedig mi sem áll távolabb a valóságtól. A csirkemell nemcsak egészséges – nagyon magas a fehérje tartalma, 100 grammból 22gramm fehérjét tartalmaz -, könnyen emészthető, hanem sokoldalúan és jól fűszerezhető is. Ja, és pillanatok alatt elkészül, manapság az is szempont.

Mézes-ketchupos csirkemell hozzávalók:

500 g csirkemell filé
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
só, bors
3 evőkanál olaj a sütéshez

Mézes-ketchupos csirkemell elkészítés:

1. A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük.
2. Összekeverjük az olaj kivételével a pácnak valókat, beleforgatjuk a húst. Éjszakára, vagy néhány órára hűtőbe tehetjük, mert minél többet áll a szószban, annál finomabb lesz. Ha nincs erre időnk, azonnal elkezdhetjük a sütést.
3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Rizzsel, burgonyapürével, vagy salátával kínáljuk.

Kalóraitartalom:

Kb. 140 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük