Sárgarépa krémleves recept
Gyulladáscsökkentő receptek Levesek

Sárgarépa krémleves

Kijelenthetjük, hogy valószínűleg minden zöldségnek jobb íze van sütve, mint főzve. Hiba lenne kihagyni ezt a sárgarépa krémlevest, hiszen a sütőben karamellizálódott répa adja meg az igazi zamatát. Lélekmelengető, fűszeres és nagyon laktató, és nem utolsó sorban: vegán.

Vegán sárgarépa krémleves hozzávalók: 

500 g sárgarépa

1 nagyobb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

350 ml zöldség alaplé

só, bors

1 ek fűszerpaprika

1 kk fűszerkömény

1 kk őrölt gyömbér

extra szűz olívajolaj vagy kókuszzsír

Vegán sárgarépa krémleves elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk.

2. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk, és a tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben kb 30 percet sütjük, vagy addig, amíg megpuhul a répa.

3. Egy lábasban olajat hevítünk, az aprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

4. A répát a sütőből kivéve átöntjük a lábasba, felöntjük alaplével. Nem muszáj az összes alaplevet felhasználni. Ez csak attól függ, hogy sűrűbb vagy hígabb levest szeretnénk a végén.

5. Fűszerezzük, felforraljuk, botmixerrel turmixoljuk. Kóstoljuk, utánízesítjük ha kell.

6. Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal. Gluténmentes sült kenyérkockákkal kínáljuk. 

Kalóriatartalom:

Kb. 30 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük