Színes pulykanyársak grillezve
Grill Húsételek

Színes pulykanyárs

Nyakunkon a grill szezon, ezért hoztunk egy remek húsos-zöldséges nyárs ötletet. Ezúttal a kevésbé híres pulykamellből készítettük el, de helyettesíthetjük a kedvenc husinkkal. Ha nincs lehetőségünk grillen elkészíteni, megsüthetjük serpenyőben is.

Színes pulykanyárs hozzávalók:

400 g pulykamell
200 g piros kaliforniai paprika
200 g cukkini
8 db kis fejű gomba
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 kk fokhagymapor
1 kk szárított rozmaring

Színes pulykanyárs elkészítés:

1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel, falatnyi darabokra.
2. A zöldségeket mossuk meg. A paprikát vágjuk nagyobb kockákra, a cukkinit fél centis karikákra (ha túl nagy a cukkini akkor vágjuk félbe), a gombákat pedig félbe vágjuk.
3. Váltakozva nyársra húzzuk őket.
4. Az olajat kikeverjük a fűszerekkel, és sülés közben ezzel kenegessük a nyársakat.
5. Parázson vagy faszénen süssük minden oldalát szép pirosra.

Kalóriatartalom:

Kb. 150 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük