Sokan a csirkemellet túl száraznak, íztelennek gondolják, pedig mi sem áll távolabb a valóságtól. A csirkemell nemcsak egészséges – nagyon magas a fehérje tartalma, 100 grammból 22gramm fehérjét tartalmaz -, könnyen emészthető, hanem sokoldalúan és jól fűszerezhető is. Ja, és pillanatok alatt elkészül, manapság az is szempont.
Mézes-ketchupos csirkemell hozzávalók:
500 g csirkemell filé
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
só, bors
3 evőkanál olaj a sütéshez
Mézes-ketchupos csirkemell elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük.
2. Összekeverjük az olaj kivételével a pácnak valókat, beleforgatjuk a húst. Éjszakára, vagy néhány órára hűtőbe tehetjük, mert minél többet áll a szószban, annál finomabb lesz. Ha nincs erre időnk, azonnal elkezdhetjük a sütést.
3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Rizzsel, burgonyapürével, vagy salátával kínáljuk.
Kalóraitartalom:
Kb. 140 kcal/100 gramm