Zöldborsó krémleves recept
Levesek

Zöldborsó krémleves

Kellene egy forró, laktató, ízletes és egészséges krémleves? Elő a zöldborsóval és még néhány összetevővel, és máris kész a hűvös napok lélekmelengetője, a zöldborsó krémleves!

Zöldborsó krémleves hozzávalók:

500 g fagyasztott zöldborsó

1 közepes vöröshagyma

1 ek olívaolaj

500 ml zöldség alaplé

50 ml laktózmentes vagy vegán tejszín

Zöldborsó krémleves elkészítés:

1. Felaprítjuk a vöröshagymát, az olajon üvegesre pároljuk.

2. Beleöntjük a borsót, felöntjük az alaplével, lefedjük és felforraljuk. Mikor felforrt lejjebb vesszük a hőfokot.

3. Mikor a borsószemek megpuhultak, botmixerrel pépesítjük a levest.

4. Beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, egyet forralunk rajta. Kóstoljuk, ízesítjük ízlés szerint, ha szükséges.

Tálalhatjuk a kedvenc gluténmentes kenyerünkből készített krutonnal, meglocsolhatjuk tejszínnel.

Kalóriatartalom:

Kb. 35 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük