Kellene egy forró, laktató, ízletes és egészséges krémleves? Elő a zöldborsóval és még néhány összetevővel, és máris kész a hűvös napok lélekmelengetője, a zöldborsó krémleves!
Zöldborsó krémleves hozzávalók:
500 g fagyasztott zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
1 ek olívaolaj
500 ml zöldség alaplé
50 ml laktózmentes vagy vegán tejszín
Zöldborsó krémleves elkészítés:
1. Felaprítjuk a vöröshagymát, az olajon üvegesre pároljuk.
2. Beleöntjük a borsót, felöntjük az alaplével, lefedjük és felforraljuk. Mikor felforrt lejjebb vesszük a hőfokot.
3. Mikor a borsószemek megpuhultak, botmixerrel pépesítjük a levest.
4. Beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, egyet forralunk rajta. Kóstoljuk, ízesítjük ízlés szerint, ha szükséges.
Tálalhatjuk a kedvenc gluténmentes kenyerünkből készített krutonnal, meglocsolhatjuk tejszínnel.
Kalóriatartalom:
Kb. 35 kcal/100 gramm