Kukoricás burgonyás krémleves
Levesek

Kukoricás burgonyás krémleves

Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük!

Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók:

1 ek napraforgó olaj

100 g füstölt szalonna

300 g burgonya

400 g kukoricakonzerv

1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé

500 ml tejszín

só, bors

A tálaláshoz:

pirított baconkockák

aprított újhagyma, vagy metélőhagyma

Kukoricás burgonyás krémleves elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

2. A szalonnát az olajon megpirítjuk, majd beletesszük a burgonyát, megsózva, fedő alatt 10 percig pároljuk.

3. Alaplével felöntjük, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor a leszűrt kukoricát és a tejszínt is beleöntjük, még 5 percig forraljuk.

4. Turmixxal vagy botmixerrel pépesítjük. A teljesen selymes hatásért leszűrhetjük.

5. Újhagymával és pirított baconnel tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 95 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük