Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben.
Kókuszkocka hozzávalók
(normál méretű, szögletes tepsihez):
A tésztához
300 g gluténmentes liszt
1/2 csomag (4 g) sütőpor
csipet só
120 g puha laktózmentes vaj/margarin
100 g kristálycukor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
2 tojás
200 ml laktózmentes tej
A mázhoz:
100 g laktózmentes vaj/margarin
4 ek kristálycukor
4 ek holland kakaópor
4 ek víz
A szóráshoz:
kókuszreszelék
Kókuszkocka elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.
2. A gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük.
3. Egy másik tálban a vajat/margarint a cukrokkal kihabosítjuk (javasoljuk a robotgép használatát), egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd apránként elkeverjük benne a lisztet, végül a tejet.
4. Tepsibe öntjük a tésztát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
5. Rácson hagyjuk a piskótát kihűlni, majd felkockázzuk.
6. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy kisebb lábasba tesszük és összemelegítjük. Nem kell forralni, csak olvadjon fel benne minden.
7. A piskótakockákat a mázba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Kalóriatartalom:
Kb. 305 kcal/100 gramm