Kókuszkocka recept, gluténmentes, tejmentes
Sütemények

Kókuszkocka

Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben.

Kókuszkocka hozzávalók 

(normál méretű, szögletes tepsihez):

A tésztához

300 g gluténmentes liszt

1/2 csomag (4 g) sütőpor

csipet só

120 g puha laktózmentes vaj/margarin

100 g kristálycukor

1 csomag (10 g) vaníliás cukor

2 tojás

200 ml laktózmentes tej

A mázhoz:

100 g laktózmentes vaj/margarin

4 ek kristálycukor

4 ek holland kakaópor

4 ek víz

A szóráshoz:

kókuszreszelék

Kókuszkocka elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.

2. A gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük.

3. Egy másik tálban a vajat/margarint a cukrokkal kihabosítjuk (javasoljuk a robotgép használatát), egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd apránként elkeverjük benne a lisztet, végül a tejet.

4. Tepsibe öntjük a tésztát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

5. Rácson hagyjuk a piskótát kihűlni, majd felkockázzuk.

6. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy kisebb lábasba tesszük és összemelegítjük. Nem kell forralni, csak olvadjon fel benne minden.

7. A piskótakockákat a mázba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Kalóriatartalom:

Kb. 305 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük