Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben.
Kókuszkocka hozzávalók
(normál méretű, szögletes tepsihez):
A tésztához
10 db tojás
200 g gluténmentes liszt
200 g kristálycukor
1 csipet szódabikarbóna
A mázhoz:
100 g laktózmentes vaj/margarin
4 ek kristálycukor
4 ek holland kakaópor
4 ek víz
A szóráshoz:
kókuszreszelék
Kókuszkocka elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.
2. Előkészítjük a piskóta alapreceptünk alapján a tésztát.
3. Tepsibe öntjük a tésztát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
4. Rácson hagyjuk a piskótát kihűlni, majd felkockázzuk.
5. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy kisebb lábasba tesszük és összemelegítjük. Nem kell forralni, csak olvadjon fel benne minden.
6. A piskótakockákat a mázba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Kalóriatartalom:
Kb. 305 kcal/100 gramm