Répatorta recept
Sütemények Torták és krémek

Répatorta recept

Puha textúrájával, finom édességével és gyengéd fűszeres ízével a répatorta a sütés világának időtlen klasszikusa. A 19. századi Angliában a maradékok gazdaságos felhasználásának szerény kezdeteitől kezdve ez az elragadó desszert tovább fejlődik, és világszerte a sütni és enni szeretők generációit nyűgözi le. Akár kezdő, akár tapasztalt vagy a sütés világában, ha valami új és izgalmas süteményt keresel, vagy egyszerűen csak a gyermekkorod kedvenc finomságának otthonos, jó érzésű élményére vágysz – a répatorta legyen a te recepted!

A répatorta édesítőszerrel is elkészíthető, sőt, tejmentesen is, ha vegán mascarpone-t használsz!

Répatorta hozzávalók 21 cm átmérőjű tortaformához:

2 db tojás

200 g világosbarna cukor vagy kristálycukor 

140 ml napraforgóolaj/kókuszolaj

300 g reszelt répa

180 g gluténmentes liszt

1 csomag (8 g) sütőpor

1 tk őrölt fahéj

1 csipet só

Répatorta máz:

250 g laktózmentes mascarpone

275 g porcukor

1 ek vanília aroma

Répatorta elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

2. A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt répát, elkeverjük.

3. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is, eldolgozzuk és tepsibe öntjük.

4. Előmelegített sütőben kb 1 óra alatt sül meg, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy készen van, tűpróbával ellenőrizzük.

5. Sütőből kivéve hagyjuk a formában teljesen kihűlni.

6. A  mázhoz a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, és a kihűlt répatorta tetejét és oldalát bevonjuk vele.

Díszíthetjük marcipán répákkal, darált, vagy egész dióval is. 

Kalóriatartalom:

Kb. 290 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük