Glutén-és laktózmentes bociszelet (túrós kevert sütemény)
Édességek Sütemények

Glutén-és laktózmentes bociszelet (túrós kevert sütemény)

A túró a magyar gasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Ez az univerzális tejtermék nemcsak finom, de egészséges is, hiszen sok fehérjét és esszenciális tápanyagot tartalmaz. Persze mikor éhesek vagyunk és ennénk valami finomat, akkor nem az okoskodás számít, hanem leginkább az ízek, meg az, hogy jóllakjunk!

A glutén- és laktózmentes bociszelet el fog varázsolni a kakaós és túrós ízek közti összhangjával!

Glutén-és laktózmentes bociszelet hozzávalók:

Tészta:

2 tojás

285 g kristálycukor

240 g gluténmentes liszt

30 g holland kakaópor

12 g szódabikarbóna

300 ml laktózmentes tej

250 ml étolaj vagy kókuszvaj

Töltelék:

500 g laktózmentes túró

2 tojás

130 g kristálycukor

2 csomag (20 g) vaníliás cukor

Glutén-és laktózmentes bociszelet elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.

2. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, simára keverjük.

3. Egy 27×37 centis tepsibe öntjük a tésztát, majd félre tesszük, míg a töltelékkel foglalkozunk.

4. A töltelék hozzávalóit szintén tálba tesszük, simára keverjük.

5. Kanállal a kakaós tészta tetejére halmozzuk.

6. 180°C fokos sütőben 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Kihűlve szeleteljük.

Kalóriatartalom:

310 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük