A túró a magyar gasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Ez az univerzális tejtermék nemcsak finom, de egészséges is, hiszen sok fehérjét és esszenciális tápanyagot tartalmaz. Persze mikor éhesek vagyunk és ennénk valami finomat, akkor nem az okoskodás számít, hanem leginkább az ízek, meg az, hogy jóllakjunk!
A glutén- és laktózmentes bociszelet el fog varázsolni a kakaós és túrós ízek közti összhangjával!
Glutén-és laktózmentes bociszelet hozzávalók:
Tészta:
2 tojás
285 g kristálycukor
240 g gluténmentes liszt
30 g holland kakaópor
12 g szódabikarbóna
300 ml laktózmentes tej
250 ml étolaj vagy kókuszvaj
Töltelék:
500 g laktózmentes túró
2 tojás
130 g kristálycukor
2 csomag (20 g) vaníliás cukor
Glutén-és laktózmentes bociszelet elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
2. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, simára keverjük.
3. Egy 27×37 centis tepsibe öntjük a tésztát, majd félre tesszük, míg a töltelékkel foglalkozunk.
4. A töltelék hozzávalóit szintén tálba tesszük, simára keverjük.
5. Kanállal a kakaós tészta tetejére halmozzuk.
6. 180°C fokos sütőben 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük.
Kalóriatartalom:
310 kcal/100 gramm