Édes gyömbéres keksz recept
Édességek

Édes gyömbéres keksz

Sokszor jól esne egy kis majszolni való, de eleged van a bolti, ki tudja mit tartalmazó, fűrészpor állagú kekszekből?
Gluténmentes gyömbéres kekszünket tudod még variálni laktózmentessé és tejmentessé is, az íze pedig le fog nyűgözni!

Édes, gyömbéres keksz hozzávalók:

200 g gluténmentes liszt

késhegynyi szódabikarbóna

50 g kristálycukor

50 g puha laktózmentes vagy sima vaj, vagy margarin (margarinnal tejmentes kekszeket kapunk)

3 ek méz

1 db tojás

1 kk őrölt gyombér

1 kk őrölt fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

Édes, gyömbéres keksz elkészítés:

édes gyömbéres kekszek a tepsiben
Így néz majd ki a tepsiben az édes gyömbéres keksz

1. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programot választva.

2. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

3. Hozzáadjuk a tojást és a puha vajat. Kézzel összemorzsoljuk az eddig adagolt alkotórészeket.

4. Tegyük bele a mézet és gyúrjuk össze a tésztát. Dolgozhatunk kézzel, vagy a robotgép dagasztó szárát is segítségül hívhatjuk.

5. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.

6. Lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Mi ezúttal húsvéti formákat választottunk.

7. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük a kiszaggatott formákat, és addig sütjük, amíg a szélük elkezd pirulni (sütőnként eltérő, de kb. 12-15 perc.)

édes gyömbéres kekszek előre csomagolva
Húsvétra a locsolóknak is remek ajándék a kis gyömbéres keksz csomagocska!

Kalóriatartalom:

345 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük