Gofri recept
Kiadós reggelik Sütemények

Gofri

A gofrit valószínűleg mindenki szereti. Puha, levegős, édes sült tészta, aminek a mélyedéseiben csapdába esik a töltelék. Főként reggeliként elhíresült finomság, de szívesen ennénk a nap bármely pontján.

Gofri hozzávalók:

200 g gluténmentes liszt

1 csomag (8 g) sütőpor

1 csomag (10 g) vaníliás cukor

15 g kristálycukor

2 db tojás

200 ml laktózmentes tej

2 evőkanál olvasztott laktózmentes vaj/margarin

olaj a sütő kikenéséhez

Gofri elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel a gofrisütőt.
  2. A száraz és nedves összetevőket külön-külön edényben elkeverjük, majd egybe öntjük és simára keverjük.
  3. Sütés előtt kenjünk ki olajjal a gofrisütőt, megakadályozva ezzel, hogy beleragadjon a tészta.
  4. A tésztával feltöltjük a gofrisütőt úgy, hogy mindenhol egyenletesen ellepje. Sülés közben meg fognak nőni.
  5. Ha nincs gofrisütőnk, olajozott serpenyőben is kisüthetjük a gofrikat. Kanállal halmozzunk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Amikor a tetejük kezd kissé buborékos lenni, és a széle kezd pirulni, fordítsuk meg és úgy süssük tovább.
  6. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, vagy porcukor szórással.

Kalóriatartalom:

Kb. 260 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

One Reply to “Gofri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük