Bazsalikomos paradicsomleves
Levesek

Bazsalikomos paradicsomleves

Paradicsomból sosem elég: nem unjuk meg sem télen, sem nyáron. Most a bazsalikomos paradicsomleves receptjével örvendeztetünk meg.

Bazsalikomos paradicsomleves hozzávalók:

500 g paradicsom (vagy hámozott konzerv paradicsom)
1 db nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó vagy kókuszolaj
1 marék friss bazsalikom
1 ek sótlan ételízesítő
só, bors
1 L alaplé vagy víz

Bazsalikomos paradicsomleves elkészítése:

1. A paradicsomok alján X alakú bevágást ejtünk. Forrásban lévő vízbe mártjuk 1 percre. Kivesszük, amikor már meg tudjuk fogni, lehúzzuk róla a héját, majd felkockázzuk. Ha konzerv paradicsomot használunk akkor szűrjük le, és kockázzuk fel.
2. Lábasban olajat hevítünk. Az apróra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomokat, felöntjük 1 L alaplével és felforraljuk.
3. Amikor felforrt lejjebb vesszük alatta a lángot. Megszórjuk ételízesítővel, sóval, borssal, végül az felaprított friss bazsalikommal. Kóstolás után korrigáljuk tovább az ízeket, amennyiben szükséges. Ha édesen szeretjük, szórjunk bele ízlés szerint cukrot vagy édesítőszert.
4. Puhára főzzük, félrehúzzuk és botmixerrel turmixoljuk. Ha igazán selymes levest szeretnénk, át is szűrhetjük.
5. Tejszínnel – vegánok vegán tejszínnel – meglocsolva, friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 25 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük