Gombakrémleves
Levesek

Gombakrémleves

Gombakrémleves hozzávalók:

300 g gomba
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek olaj
2 L alaplé (vagy 2 L víz+2 leveskocka)
150 g laktózmentes tejföl
20 g √©tkez√©si kem√©ny√≠tŇĎ
egy marék friss petrezselyem
só, bors

Gombakrémleves elkészítése:

1. A gomb√°t megmossuk, h√©j√°t leh√ļzzuk, √©s f√©l centi vastag szeletekre v√°gjuk.
2. L√°basban olajat hev√≠t√ľnk, √©s az apr√≥ra v√°gott v√∂r√∂shagym√°t √ľvegesre p√°roljuk. Beledobjuk a gombaszeleteket, √©s megpir√≠tjuk. Mikor megpirultak a t√°lal√°shoz vegy√ľnk ki n√©h√°ny sz√©p aranybarna gomb√°t.
3. Fel√∂ntj√ľk az alapl√©vel √©s felforraljuk.
4. A tejf√∂lt a kem√©ny√≠tŇĎvel csom√≥mentesre keverj√ľk. 2 merŇĎkan√°lnyi forr√≥ levet merj√ľnk r√°, ezzel is keverj√ľk alaposan √∂ssze.
5. A leves többi részét botmixerrel krémesre turmixoljuk.
6. A tejf√∂l√∂s kever√©ket folyamatos kever√©s mellett belecsurgatjuk √©s besŇĪr√≠tj√ľk vele a levest. 1-2 percig forraljuk. V√©g√ľl k√≥stoljuk meg, √≠zl√©s szerint s√≥zzuk, borsozzuk.
7. Pirított gomba szeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 70 kcal/100 gramm
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem di√©t√°s oldal √©s m√©g csak v√©letlen√ľl sem szeretn√©nk az √©trendi ter√°pi√°k meg a funkcion√°lis t√°pl√°lkoz√°s m√©lys√©geibe belebonyol√≥dni. EgyszerŇĪen mi is csak szeret√ľnk j√≥kat enni, mik√∂zben odafigyel√ľnk arra, hogy ne vigy√ľnk be olyasmit a szervezet√ľnkbe, ami √°rt nek√ľnk, vagy amit egyszerŇĪen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk