Tökös lepény
Kapcsolódó receptek
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta hozzávalók: 1 fej lilakáposzta 1 fej vöröshagyma 2 ek napraforgóolaj 2 ek kristálycukor 1 ek 10%-os ételecet 1 tk őrölt kömény só, bors Párolt lilakáposzta elkészítése: 1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk […]
Mogyoróvajas-banános smoothie
Rostos, ízletes, laktató és egészséges, univerzális finomság, hiszen reggeltől-estig bármikor fogyasztható, diétákba, fogyókúrákba is jól beilleszthető. Rendkívül egyszerű a smoothie-k elkészítése: csak egy turmixgép kell hozzájuk, és aztán már csak a kreativitás szabhat határt. Mogyoróvajas-banános smoothie hozzávalók: 250 ml kókuszital 1 közepes méretű banán 1 evőkanál mogyoróvaj 1 evőkanál méz 2 db jégkocka Mogyoróvajas-banános smoothie […]
Grillezett halloumi
A grillsajtok kedvelői biztosan ismerik, akár csak hírből, az egyedülálló textúrával rendelkező halloumi sajtot. Grillezés közben a külseje ropogós kérget kap, a belseje pedig lágy és krémes lesz. A halloumi tradicionálisan kecske- és juhtej keverékéből készül, de manapság már tehéntejet is tartalmaz. Az állaga miatt a vegetáriánusok között hús pótlóként is elterjedt, akárcsak a tofu. […]