Tökös lepény
Egytál ételek

Tökös lepény fokhagymás tejföllel

A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt!

Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók:

2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez
4 db tojás
300 g gluténmentes liszt
1 ek só
bors ízlés szerint
150 g laktózmentes tejföl
1 ek fokhagyma krém (vagy 1 gerezd friss fokhagyma+só)
500 ml olaj a sütéshez

Tökös lepény fokhagymás tejföllel elkészítése:

1. A tökök magját kikaparjuk, héját levágjuk, és felkockázzuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és puhára főzzük. Szűrjük le, majd törjük össze krumplinyomóval.
2. Adjuk hozzá a tojásokat, sót, borsot, keverjük simára. Majd végül a liszttel is keverjük csomómentesre.
3. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, készítsünk elő tányért vagy tálcát, amit kibélelünk papírtörlővel.
4. Kanállal tegyünk a forró olajba halmokat. Amikor a széle kezd aranybarna lenni, fordítsuk meg. Mindkét oldalát süssük pirosra, közben többször fordítsuk meg, nehogy odaégjen. Itatós papírra szedjük, és folytassuk a sütést amíg a tészta elfogy.
5. A tejfölt elkeverjük a fokhagymakrémmel, ezzel tálaljuk a kisült lepényeket.

Tökös lepény
Tökös lepény

Kalóriatartalom:

Kb. 180 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük