Nyakunkon a grill szezon, ezért hoztunk egy remek húsos-zöldséges nyárs ötletet. Ezúttal a kevésbé híres pulykamellből készítettük el, de helyettesíthetjük a kedvenc husinkkal. Ha nincs lehetőségünk grillen elkészíteni, megsüthetjük serpenyőben is.
Színes pulykanyárs hozzávalók:
400 g pulykamell
200 g piros kaliforniai paprika
200 g cukkini
8 db kis fejű gomba
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 kk fokhagymapor
1 kk szárított rozmaring
Színes pulykanyárs elkészítés:
1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel, falatnyi darabokra.
2. A zöldségeket mossuk meg. A paprikát vágjuk nagyobb kockákra, a cukkinit fél centis karikákra (ha túl nagy a cukkini akkor vágjuk félbe), a gombákat pedig félbe vágjuk.
3. Váltakozva nyársra húzzuk őket.
4. Az olajat kikeverjük a fűszerekkel, és sülés közben ezzel kenegessük a nyársakat.
5. Parázson vagy faszénen süssük minden oldalát szép pirosra.
Kalóriatartalom:
Kb. 150 kcal/100 gramm