Gulyásleves
Húsételek Levesek

Gulyásleves

Nem is gondolnánk amikor életmódváltásról van szó, hogy a kedvenc ételeink már eleve beilleszthetők a diétánkba. Hiszen a gulyásleves eleve glutén, tej, és tojásmentes, kalória pedig ahhoz képest alig van benne, hogy mennyire tápláló étel!

Gulyásleves hozzávalók:

1 kg sertéscomb

1 nagy vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

3 db sárgarépa

3 db fehérrépa

1 db paprika

1 db paradicsom

3 db burgonya

1 ek sertészsír

1 ek fűszerpaprika

1 kk őrölt kömény

szárított vagy friss petrezselyem

só, bors

víz

Gulyásleves elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk és előkészítjük: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A paprikát, paradicsomot félbevágjuk.

2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk a vizet és felkockázzuk. 

3. Zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Félre húzzuk a tűzről, kevés vizet öntünk rá, és beleszórjuk a fűszerpaprikát. Folyamatosan kevergetve vissza tesszük a tűzre, és beledobjuk a fokhagymát.

4. Beletesszük a húst és fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és annyi vízzel felöntjük ami bőven ellepi.

5. Fűszerezzük, lefedjük, felforraljuk. Mikor felforrt lejjebb vesszük alatta a lángot.

6. A burgonyát megpucoljuk, és akkora kockákra vágjuk, mint amekkorára a húst is vágtuk. Felhasználásig hideg vízben ázzon. Csak akkor tesszük bele a levesbe, amikor a hús már nagyjából megfőtt.

7. A végén kóstoljuk, utánízesítjük ha szükséges.

Marhalábszárból is készíthetjük, ha szeretjük a marhahúst. Még teltebb lesz az íze, ha víz helyett alaplével öntjük fel. 

Kalóriatartalom:

Kb. 45 kcal/100 gramm

Gulyásleves, a tradicionális magyar konyha alapja (és persze még sok más nemzeté :))
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük