Egészben sült csirke
Csirkés receptek Húsételek

Egészben sült csirke recept 🍗

A csirke egészben sütésének van néhány fontos trükkje, és alapvetően kicsit foglalkozósabb ez a mennyei étek, mint elsőre gondolnánk, de megéri odafigyelni rá, mert így lesz az egészben sült csirke igazán ízletes és omlós belül, kívül pedig roppanósan ínycsiklandó.

Egészben sült csirke hozzávalók:

1 egész csirke (kb 1.5 kg)
100 g laktózmentes vaj/margarin
1 evőkanál só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
2 szál friss rozmaring
1 db citrom
1 közepes fej vöröshagyma

Egészben sült csirke elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon.
2. A csirkét megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük. Tepsibe helyezzük.
3. A puha vajat a sóval, borssal, paprikával elkeverjük. Ezzel a fűszeres vajjal alaposan bedörzsöljük a csirkét. Jusson mindenhová. Ha maradna, kenjük a bőre alá, vagy a belsejébe.
4. A citromot és a hagymát félbe vágjuk, és a rozmaringgal együtt a csirke belsejébe tesszük.
5. A csirke lábait összekötözzük, és lefedjük alufóliával.
6. Előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órán át pároljuk. 1 óra elteltével levesszük róla az alufóliát. A sütőt feljebb vesszük 200° fokra, ha van légkeveréses funkció a sütőnkön, azt is bekapcsoljuk. Szaftjával 5 percenként meglocsolva pirosra sütjük.
7. 10-15 percet pihentessük a húst, mielőtt felvágnánk. Így igazán szaftos marad belül.

Süthetünk vele burgonyát vagy más zöldségeket, tálalhatjuk salátával vagy rizzsel.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük