Kapcsolódó receptek
Csirke sóágyon sütve
Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes […]
Grillezett lazac, grillezett cukkinivel, nyári salátával
Nyáron, főként, ha még meleg is van, jobban áhítozunk a könnyű étkekre. A grillezett lazas, hozzá frissen termett grillezett cukkinivel és egy szintén könnyű nyári salátával az egyik új nyári kedvenced lehet. Grillezett lazac, grillezett cukkinivel, nyári salátával hozzávalók (2 főre): 500 g (4 szelet) lazac filé 5 ek olívaolaj 1 gerezd fokhagyma fél citrom […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]