Citromos kosárka
Sütemények

Citromos kosárka

A kosárkának számos változatát ismerjük, talán a citromos a legkevésbé ismert. Ideje megismerkedni vele is, mert isteni finom!

Citromos kosárka hozzávalók:

Az omlós tésztához:
200 g gluténmentes liszt
100 g laktózmentes hideg vaj/margarin
1 tojás
1 ek kristálycukor
1 csipet só

A töltelékhez:
4 db citrom
4 egész tojás
4 tojás sárgája
240 g porcukor
100 g olvasztott laktózmentes vaj/margarin

1 ek laktózmentes vaj/margarin a kosárkák kenéséhez

Citromos kosárka elkészítése:

1. A lisztet morzsoljuk el a vajjal/margarinnal. Adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a sót, és gyúrjunk belőle sima, egynemű tésztát. Kissé lapítsuk el, csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára.
2. A kosárka formákat kenjünk meg vajjal/margarinnal. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy tepsit is készítsünk elő, amibe beletehetjük a kosárkákat.
3. A tésztát pihentetés után, lisztezett felületen kinyújtjuk, és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A kör átmérője 1 cm-rel legyen nagyobb, mint a kosárka átmérője. A tésztákat óvatosan belenyomkodjuk a kosárkákba. Az alját villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
4. A töltelékhez a citromokat megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A többi hozzávalóval is összekeverjük, majd botmixerrel 1 percig turmixoljuk, hogy teljesen sima tölteléket kapjunk.
5. A sütőből kivett tésztákba töltjük, és vissza tesszük sülni további 20 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vegyük ki a formából.

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük