Svéd húsgolyók
Kapcsolódó receptek
Diós piskóta
Könnyű légies diós piskóta receptet hoztunk, ami a diótorta, vagy akár a somlói galuska remek alapanyaga lehet. A dión kívül más olajos maggal is elkészíthető, mint például mogyoró vagy mandula. Ha már ismeritek a kakaós piskóta receptünket, akkor látni fogjátok, hogy az elkészítése teljesen megegyezik ezzel! Diós piskóta hozzávalók: (21 cm átmérőjű tortaformához) 7 tojás […]
Húsvéti hidegtál – franciasalátával, sonkatekercssel
A húsvéti ételek hagyománya kezd feledésbe merülni, és egyre inkább a „mindenki azt eszik amit akar” elv kezd elterjedni (amivel egyébként semmi baj nincs). Ebben a receptben kissé mi is elrugaszkodtunk a hagyományoktól, de azért megtalálható benne a húsvét néhány alap eleme, úgy mint a tojás, sonka, és a torma. Húsvéti hidegtál – franciasalátával, sonkatekerccsel […]
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]