Tejszínes mascarpone krém
Desszertek Sütemények Torták és krémek

Tejszínes mascarpone krém (tortába, cupcake-re, burkolókrémnek)

Habkönnyű, nem túl édes, kellemesen vaníliás, hófehér, stabil, könnyen elkészíthető. Ezek a szavak jellemzik a tejszínes mascarponekrémet, amellyel remekül lehet díszíteni a muffinokat, bevonni vele egy egész tortát, de a csodás íze miatt, sütemények töltelékének is használható.

Tejszínes mascarpone krém hozzávalók:

400 ml laktózmentes habtejszín
500 g laktózmentes mascarpone
100 g porcukor
2 csomag habfixáló
1 ek vanília aroma

Tejszínes mascarpone krém elkészítése:

1. A hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni. Amikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a porcukrot.
2. Bele tesszük a mascarponet, és tovább verjük. Legyen sűrű és habos, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert kicsapódhat a tejszín.
3. A legvégén adjuk hozzá a vaníliaaromát, keverjük el benne.
4. Azonnal felhasználható. Habzsákba töltve rózsákat készíthetünk belőle, burkolhatunk vagy tölthetünk vele tortát.

Tejszínes mascarpone krém
Tejszínes mascarpone krém

Tipp: ha torta tölteléknek és burkolókrémnek is szeretnéd használni, javasoljuk, hogy másfélszeres vagy dupla adagot készítsetek!

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük