Egyszerűen elkészíthető, laktató tésztaétel, amely a hűtőben felejtett sonkaszeletek tökéletes megmentője lesz!
Sonkás, gombás tagliatelle (szélesmetélt) hozzávalók:
200 g szeletelt sonka
30 g laktózmentes vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
100 g csiperkegomba
60 ml fehérbor (kihagyható)
500 ml tejszín
1 csomag (300 g) gluténmentes tagliatelle
só, bors
Sonkás, gombás tagliatelle (szélesmetélt) elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben „al dentére” főzzük, leszűrjük és félre tesszük.
2. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a felaprított hagymát, és a felszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
3. Ráöntjük a bort, majd miután elpárolgott, felöntjük a tejszínnel (ha a bort kihagyjuk, akkor rögtön öntsük fel a tejszínnel). Tegyük bele a csíkokra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd végül tegyük bele a kifőtt tésztát. Jól keverjük össze, azonnal tálaljuk.