Sajtos makaróni recept
Egytál ételek Tészták

Sajtos makaróni (mac’n’cheese)

Gondolnád, hogy a világ legegyszerűbbnek tűnő ételei is tudnak feledhetetlen gasztronómiai élményt nyújtani? Mostantól másképp fogsz a sajtos makarónira tekinteni!

Sajtos makaróni hozzávalók:

500 g gluténmentes makaróni (vagy szarvacska, orsó, bármi ami van)
100 g laktózmentes vaj
100 g gluténmentes liszt
1 L laktózmentes tej
só, bors
1 csipet szerecsendió
300 g cheddar sajt (bármilyen intenzív ízű sajt megfelel)

Feltét (opcionális):
2 evőkanál pirított bacon/fő

Sajtos makaróni elkészítés:

1. Elkészítjük a besamelt: A tejet egy lábasban felforraljuk. Egy másik lábasban a vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet. Keverjük simára, 2 percig rotyogtatjuk, hogy ne legyen liszt íze. Apránként felöntjük a forró tejjel, közben folyamatosan keverjük. Úgy tűnhet, hogy összeállt a massza, de adagoljuk folyamatosan a tejet és kevergessük. A végén gyönyörű, sima szószt fogunk kapni. Sózzuk, borsozzuk fűszerezzük szerecsendióval. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig kevergessük, amíg a sajt teljesen elolvad benne.
2. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a sajtszószhoz adjuk. Összekeverjük, és tálalhatjuk is.

Ha igazán fokozni szeretnénk az élményt, miután összekevertük öntsük tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal, és toljuk forró sütőbe, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul rajta.

Kalóriatartalom:

Kb. 200 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük