Sonkás-gombás szélesmetélt, avagy tagliatelle
Maradékmentés Tészták

Sonkás, gombás tagliatelle (szélesmetélt)

Egyszerűen elkészíthető, laktató tésztaétel, amely a hűtőben felejtett sonkaszeletek tökéletes megmentője lesz!

Sonkás, gombás tagliatelle (szélesmetélt) hozzávalók:

200 g szeletelt sonka
30 g laktózmentes vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
100 g csiperkegomba
60 ml fehérbor (kihagyható)
500 ml tejszín
1 csomag (300 g) gluténmentes tagliatelle
só, bors

Sonkás, gombás tagliatelle (szélesmetélt) elkészítése:

1. A tésztát lobogó sós vízben „al dentére” főzzük, leszűrjük és félre tesszük.
2. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a felaprított hagymát, és a felszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
3. Ráöntjük a bort, majd miután elpárolgott, felöntjük a tejszínnel (ha a bort kihagyjuk, akkor rögtön öntsük fel a tejszínnel). Tegyük bele a csíkokra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd végül tegyük bele a kifőtt tésztát. Jól keverjük össze, azonnal tálaljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük