A burgonya közkedvelt zöldségfélénk, hiszen nemcsak köretként, de főételként, egytál ételként is szeretjük, semleges íze miatt kedvünkre ízesíthetjük. Diéták és fogyókúrák kedvelt alapanyaga is egyben, hiszen kalóriatartalma alacsony, miközben sok rostot tartalmaz, így kellemesen laktat is. Most egy különleges burgonyás receptet hoztunk nektek, amiből még fogyókúra esetén is bőségesen lehet lakmározni.
Sajtos fésült burgonya hozzávalók:
6 db egyforma méretű burgonya
só
bors
rozmaring
30 g vaj vagy margarin
reszelt sajt vagy növényi sajthelyettesítő
Sajtos fésült burgonya elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 220°C fokra, alsó-felső programon. Egy tűzálló tálat kiolajozunk.
2. A burgonyákat meghámozzuk és a tetejüket bevagdossuk, de ügyeljünk rá, hogy sehol ne vágjuk át teljesen.
3. Vágott felükkel felfelé tálba tesszük a krumplit, sóval, borssal és rozmaringgal megszórjuk, megkenjük vajjal/margarinnal, majd 30 percig sütjük.
4. Sütőből kivéve újra megkenjük vajjal/margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal/növényi sajthelyettesítővel, és további 15 percig sütjük.
Sült húsok mellé ajánljuk, de egytál ételként is laktató.
Kalóriatartalom:
Kb. 90 kcal/100 gramm