Sajtos burgonyalepénykék recept
Burgonyás receptek Kiadós reggelik Meleg vacsorák

Sajtos burgonyalepénykék

Ha kellene egy kis kellemesen burgonyás, lágyan omlós, ízletes reggeli vagy vacsora – bátrabbak ebédre is átvállalhatják természetesen –, akkor ezzel a pofonegyszerű, sajtos burgonyalepénykével biztosan nem fogsz mellé.

Sajtos burgonyalepényke hozzávalók:

500 g burgonya

100 g laktózmentes reszelt sajt

2 tojás sárgája

60 g gluténmentes liszt

só, bors

étolaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

300 ml tejföl

2 gerezd fokhagyma

Sajtos burgonyalepényke elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoljuk és megmossuk. Hideg, sós vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és még forrón áttörjük krumplinyomóval.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A burgonya fajtájától függhet, hogy kell-e bele még liszt. Ezt inkább érzésre adagoljuk.
  3. Lisztezett felületen kis korongokat, lepényeket formázunk belőle.
  4. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük a lepényeknek.
  5. Fokhagymás tejföllel tálaljuk, amihez a tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük.

Kalóriatartalom:

Kb. 95 kcal/100 gramm

 

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük