Paradicsomos gnocchi
Kapcsolódó receptek
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Gyümölcsös (jóstás) kuglóf
A jósta a feketeribizli és a piszke keresztezéséből jött létre. Nálunk két bokor roskadozik a sötétlila bogyóktól, így a betakarítás után egyértelmű volt számomra, hogy valamit sütni kell belőle (nagy része a fagyasztóba került, későbbi felhasználásra). Egy gyors és egyszerű, kevert tésztás kuglófot dobtam belőle össze, ami muffinnak is tökéletes lenne. Természetesen bármilyen más bogyós […]
Jalebi
Ez a fánk szerű, olajban sült, cukorszirupban áztatott desszert nagyon közkedvelt street food Indiában. A cukorszirupot kardamommal, sáfránnyal és rózsavízzel is szokás ízesíteni, de mivel ezek nem feltétlenül találhatóak meg minden magyar háztartásban, egy egyszerűbb fűszerezést választottunk. Igazi kalóriabomba, amiből tényleg nem lehet sokat enni egyszerre, annyira édes, de mindenképp érdemes elkészíteni és megkóstolni. A […]