Mézeskrémes glutén- és laktózmentesen
Kapcsolódó receptek
Mákos kevert
Mákos kevert – mák imádóknak kötelező! Az alábbi tésztával és a megfelelő töltelékkel a mákos guba íz idézhető elő sütemény formában. Mákos kevert hozzávalók: 1 tojás 200 g kristálycukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 300 ml laktózmentes tej 200 g gluténmentes liszt 200 g darált mák fél tk szódabikarbóna Mákos […]
Gombakrémleves
Gombakrémleves hozzávalók: 300 g gomba 1 közepes fej vöröshagyma 4 ek olaj 2 L alaplé (vagy 2 L víz+2 leveskocka) 150 g laktózmentes tejföl 20 g étkezési keményítő egy marék friss petrezselyem só, bors Gombakrémleves elkészítése: 1. A gombát megmossuk, héját lehúzzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. 2. Lábasban olajat hevítünk, és az apróra […]
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]