Marmalade – avagy a narancslekvár
Kapcsolódó receptek
Gyümölcsös (jóstás) kuglóf
A jósta a feketeribizli és a piszke keresztezéséből jött létre. Nálunk két bokor roskadozik a sötétlila bogyóktól, így a betakarítás után egyértelmű volt számomra, hogy valamit sütni kell belőle (nagy része a fagyasztóba került, későbbi felhasználásra). Egy gyors és egyszerű, kevert tésztás kuglófot dobtam belőle össze, ami muffinnak is tökéletes lenne. Természetesen bármilyen más bogyós […]
Sütőtökös-karfiolos indiai curry
A sütőtök szezon közepén tegyünk egy kis utazást dél-ázsiába, és készítsük el ezt a fantasztikus indiai curryt! Sütőtökös-karfiolos indiai curry hozzávalók: 2 ek olíva olaj 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 500 g sütőtök 500 g karfiol 2 ek garam masala 800 g paradicsom 400 ml kókusztej (konzerv) 400 ml víz Sütőtökös-karfiolos indiai curry […]
Csirke sóágyon sütve
Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes […]