Marmalade narancslekvár
Alapreceptek Édességek

Marmalade – avagy a narancslekvár

Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók:

1 kg kezeletlen héjú narancs
1 citrom
1,5 kg kristálycukor

Marmalade – avagy a narancslekvár elkészítése:

1. A narancsokat mossuk meg és alaposan dörzsöljük le a héját, majd zöldséghámozóval a narancssárga részeket vágjuk le. Vigyázzunk, hogy fehér héj rész ne kerüljön bele. A narancshéjat vágjuk vékony csíkokra és tegyük egy lábasba.
2. Adjuk hozzá a narancsok levét és a gyümölcshúst is. Ekkor is vigyázzunk, hogy mag ne kerüljön bele.
3. A cukorral együtt folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük amíg a narancshéj áttetszővé válik és teljesen megfő.
4. A végén adjuk hozzá a citromlevet, majd sterilizált üvegekbe töltve hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk a narancslekvárt.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük