Mandulatorta
Sütemények Torták és krémek

Mandulatorta – mandulás kevert sütemény

Ki tudna ellenállni a mandula selymesen diszkrét aromájának? És a belőle készült mandulatortának? Na ugye! Hát akkor lássuk a mandulatorta csínját-bínját!

Mandulatorta hozzávalók:

200 g darált mandula
200 g gluténmentes liszt
250 g laktózmentes vaj vagy margarin
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
250 g porcukor
3 db tojás
1 tk mandula aroma

A díszítéshez:
porcukor
szeletelt és egész mandula

Mandulatorta elkészítése:

1.A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 21 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálban a puha vajat/margarint a cukrokkal, kézi mixer segítségével kihabosítjuk.
3. A tojásokat egyesével beleütjük, végül adjuk hozzá a mandula aromát is.
4. A mandulával elkevert lisztet két részletben, spatulával forgassuk bele a vajas masszába.
5. Tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
6. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát, szórjuk meg porcukorral.
7. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, és díszítsük vele a torta tetejét.

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük