Ki tudna ellenállni a mandula selymesen diszkrét aromájának? És a belőle készült mandulatortának? Na ugye! Hát akkor lássuk a mandulatorta csínját-bínját!
Mandulatorta hozzávalók:
200 g darált mandula
200 g gluténmentes liszt
250 g laktózmentes vaj vagy margarin
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
250 g porcukor
3 db tojás
1 tk mandula aroma
A díszítéshez:
porcukor
szeletelt és egész mandula
Mandulatorta elkészítése:
1.A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 21 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálban a puha vajat/margarint a cukrokkal, kézi mixer segítségével kihabosítjuk.
3. A tojásokat egyesével beleütjük, végül adjuk hozzá a mandula aromát is.
4. A mandulával elkevert lisztet két részletben, spatulával forgassuk bele a vajas masszába.
5. Tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
6. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát, szórjuk meg porcukorral.
7. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, és díszítsük vele a torta tetejét.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm