Rizsfelfújt, rizskoch
Desszertek

Rizsfelfújt laktózmentesen

A jól elkészített rizsfelfújt elolvad az ember szájában. Igazán könnyed, habszerű állaga kell, hogy legyen. Lekvárral, gyümölcsvelővel, vagy csak magában is remek desszert. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!

Rizsfelfújt laktózmentesen hozzávalók:

200 g rizs
300 ml víz
800 ml laktózmentes tej
4 db tojás
50 g kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
2 csomag (16 g vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja
1 ek laktózmentes vaj vagy margarin
1 csipet só
3 ek mazsola (elhagyható)

Rizsfelfújt laktózmentesen elkészítése:

1. A rizst mossuk meg, és a vízzel tegyük fel főni. Amikor magába szívta az összes vizet, öntsük hozzá a tejet és főzzük puhára.
2. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és a mazsolát.
3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal vagy margarinnal.
4. A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd a rizsbe keverjük.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, végül ezt is óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
6. Tepsibe öntjük a masszát, majd forró sütőbe toljuk és 35-40 percig sütjük.

Kalóriatartalom:

Kb. 150 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük