Kinder szelet
Sütemények

Glutén- és laktózmentes tejszelet („Kinder” szelet)

„Sajnos ezt sem ehetem” című rovatunk legújabb részében megpróbáljuk felidézni, a Kinder tejszelet ízvilágát ebben a süteményben. Így az intoleranciában szenvedők is élvezhetik ezt (az amúgy nagyon finom) a krémes desszertet.

Glutén- és laktózmentes tejszelet hozzávalók:

A kakaós tésztához:
8 db tojás
200 g kristálycukor
6 ek víz
80 g laktózmentes vaj/margarin
300 g gluténmentes liszt
40 g kakaópor
1 csomag (12 g) sütőpor
1 kk mézessütemény fűszerkeverék
1 ek laktózmentes vaj vagy margarin
1 csipet só

A krémhez:
100 g kristálycukor
2 csomag (16 g) vaníliás cukor
375 ml laktózmentes tej
35 g étkezési zselatinpor
800 ml laktózmentes habtejszín

A díszítéshez:
200 ml habtejszín
holland kakaópor

Glutén- és laktózmentes tejszelet elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy méretű szögletes tepsit kikenünk vajjal vagy margarinnal.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral kézi mixer segítségével kihabosítjuk. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
3. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a mézesfűszert összekeverjük, majd beleszitáljuk a vajas-tojásos keverékbe. Keverjük össze.
4. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. 1/3 részével lazítjuk a lisztes masszát. Aztán a maradék 2/3 tojáshabot már óvatosan forgassuk bele.
5. Tepsibe öntjük, forró sütőben 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni, majd langyosan hosszában vágjuk félbe.
6. Elkészítjük a krémet: a tejet a cukrokkal felforraljuk. Közben kevergessük, nehogy leégjen. Mikor felforrt beleszórjuk a zselatint. Kevergessük amíg a zselatin elolvad benne, majd húzzuk félre, és hagyjuk hűlni, amíg a habtejszínt kemény habbá verjük.
7. Amikor kezd tartása lenni a tejszínhabnak, vékony sugárban csurgassuk bele a már nem forró, de még folyós tejes-zselatinos keveréket.
8. Az így kapott habbal megkenjük az egyik piskótalapot, a másikat a tetejére fektetjük. Enyhén nyomjuk rá. Tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára.
9. Ezután szeleteljük, tejszínhabbal díszítjük, kakaóporral megszórjuk.

Tipp: az utolsó lépés kihagyható, és vékony szeletekre vágva is fogyaszthatjuk, de akár leönthetjük olvasztott csokoládéval is a süteményt.

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük