Málna curd
Édességek Torták és krémek

Málna curd

A lemon curd mintájára bármilyen gyümölcsből lehet curd-öt készíteni. Ezúttal málnásat készítettük el, de nyugodtan próbálgassuk a lenti recept alapján más gyümölccsel is!

Málna curd hozzávalók:

250 g málna (friss vagy fagyasztott is lehet)
110 g kristálycukor
3 db tojás
100 g laktózmentes vaj

Málna curd elkészítése:

1. A málnát villával összetörjük, és kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy a krémben később ne legyenek magok. (Akit ez nem zavar, ezt a lépést ki is hagyhatja.)
2. A málnavelőt a cukorral és a tojásokkal hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett besűrítjük, hőkezeljük. Konyhai hőmérővel ellenőrizzük, hogy biztosan elérte (a fogyasztás szempontjából biztonságos) 70°C fokot.
3. Ha igen, vegyük le a gőz felől, és keverjük bele a szobahőmérsékletű vajat. Kevergessük amíg elolvad benne. Öntsük át jól záródó csatos, vagy befőttes üvegbe. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk.
4. Sütemények, torták, gyümölcsös tiramisuk remek tölteléke lehet.

Málna curd
Málna curd

Kalóriatartalom:

Kb. 380 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük