Mákosguba torta
Sütemények Torták és krémek

Mákosguba torta (gluténmentes, laktózmentes)

Ha szereted a mákosgubát, ezt a tortát imádni fogod. Laktózmentes, gluténmentes, gyönyörűséges!

Mákosguba torta recept hozzávalók:

A gubához :

600 g gluténmentes kifli/bagett/kalács

600 ml laktózmentes tej

3 tojás sárgája

100 g cukor

1 csomag (8 g) vaníliáscukor

150 g darált mák

laktózmentes vaj/margarin a forma kikenéséhez

A vanília pudinghoz:

400 ml laktózmentes tej

75 g cukor

1 csomag (8 g) vaníliáscukor

1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor

A habcsókhoz:

3 tojás fehérje

100 g kristálycukor

Mákosguba torta recept elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.

2. A gluténmentes kifliket félkarikázzuk és egy tálba tesszük.

3. A tojások sárgáját a cukrokkal elkeverjük, és a 600 ml tejjel lassú tűzön főzni kezdjük, közben folyamatosan kevergetve kézi habverővel, nehogy odakapjon. Ha besűrűsödött ráöntjük a kiflikre.

4. Pár percet hagyjuk hagy szívja magába, aztán rászórjuk a mákot és alaposan összekeverjük.

5. Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát vajjal kikenjük, ebbe öntjük át a mákos keveréket. Forró sütőben fél órát sütjük.

6. Amikor kivettük a sütőből, akkor elkezdjük főzni a pudingot. A hideg tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

7. Még forrón ráöntjük a megsült gubára, megvárjuk amíg a puding „bőrös” lesz a tetején.

8. Ha ez megtörtént a tojásfehérjéből és cukorból habcsók alapot készítünk. Itt szükség lesz egy robotgépre. A tojásfehérjéhez rögtön az elején hozzá lehet adni a cukrot, és magas fokozaton kezdjük habbá verni. Ne legyen túl kemény a hab, de tartsa meg a formáját.

9. Tetszőleges díszítő csővel és habzsákkal rányomjuk a majdnem megkötött pudingra, de ezek hiányában rá is önthetjük.

10. 175 °C fokra lejjebb vesszük a hőfokot a sütőben, légkeveréses funkciót bekapcsolva 15 percig sütjük. Használhatunk zsebsárkányt is ehhez a művelethez – avagy flambírozó pisztolyt.

11. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a formában. Ha kihűlt egy éles késsel körbevágjuk az oldalát és leemeljük róla a tortaformát.

Kalóriatartalom:

Kb. 280 kcal/100 gramm

Mákosguba torta
Mákosguba torta – pontosan olyan finom, mint amilyen jól néz ki 🙂
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük