Kókuszcsók
Desszertek Édességek Sütemények

Kókuszcsók

Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók.

Kókuszcsók hozzávalók:

120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje)
180 g porcukor
180 g kókuszreszelék

Kókuszcsók elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, légkeveréses programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Összekeverjük, majd két kiskanál, vagy fagyikanál segítségével, egyforma kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire.
3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, azonnal fogyasztható. Miután kihűlt, étcsokoládéval díszíthetjük, vagy az egész alját csokiba márthatjuk.

Kókuszcsók recept és elkészítés videó

@mardzsareta Válasz @zseraldinaorosz4 részére Kókuszcsók🥥 amit #macaroon néven is ismerhettek (nem összetévesztendő a macaronnal) Elsőre valószínűleg nem is hinnénk, de ez a sütemény teljesen glutén- és tejmentes! Hozzávalók: 4 tojás fehérje 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Sütés: 180°C légkeverés => 15 perc Teljes recept: okosreceptek.hu #kókuszcsók #kokuszcsok #kókuszos #sütemény #gluténmentes #glutenmentes #tejmentes #macaroons #glutenfree #dairyfree #okosreceptek ♬ Coconut – Vin Music

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük