A gnocchi rendkívül sokarcú étek, nagyon jól variálható a különböző szószokkal, ízvilágokkal. Most a krémes, tejszínes, bacon-ös gnocchi recept következik.
Krémes, tejszínes gnocchi baconnel hozzávalók:
500 g bacon
500 g gluténmentes gnocchi
300 ml laktózmentes tejszín
100 ml víz
1 csokor friss petrezselyem
1 ek fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
Krémes, tejszínes gnocchi baconnel elkészítése:
1. A gnocchit lobogó, sós vízben megfőzzük. Amikor a víz felszínére emelkedik a tészta, szűrjük le.
2. A bacont felkockázzuk, hideg serpenyőbe öntjük, és elkezdjük pirítani. Amikor minden darab egyenletesen megpirult, kivesszük a serpenyőből. A kisült zsírjából 2-3 evőkanálnyit hagyjunk a serpenyőben. Ebbe tesszük az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel. Beleszórjuk a paprikát és a felaprított petrezselymet. Egyet forralunk rajta.
3. A szószba merjük a kifőtt gnocchit, majd végül rászórjuk a pirított bacon kockákat. Alaposan összekeverjük, azonnal tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 450 kcal/100 gramm