Húsgombóc leves hozzávalók:
250 g darált hús (sertés vagy marha is lehet)
30 g gluténmentes kenyér/zsemle
100 ml laktózmentes tej
1 tojás
1 tk petrezselyem
só, bors
1,5 L húsleves
1 csokor friss metélőhagyma
Húsgombóc leves elkészítése:
1. A kenyeret a tejben áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a tojással, petrezselyemmel, sóval és borssal együtt. Egynemű masszát gyúrunk belőle.
2. 1 L húslevest felforralunk. Addig a masszából diónyi golyókat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük és kb 15 percig főzzük benne. A gombócokat vegyük ki, a levesből elpárolgott mennyiséget pedig pótoljuk. Forraljuk fel újra, majd a húsgombócokra szedve tálaljuk.
3. Fogyasztás előtt szórjuk meg apróra vágott, friss metélőhagymával.
Kalóriatartalom:
Kb. 80 kcal/100 gramm