Húsgombóc leves
Levesek

Húsgombóc leves

Húsgombóc leves hozzávalók:

250 g darált hús (sertés vagy marha is lehet)
30 g gluténmentes kenyér/zsemle
100 ml laktózmentes tej
1 tojás
1 tk petrezselyem
só, bors
1,5 L húsleves
1 csokor friss metélőhagyma

Húsgombóc leves elkészítése:

1. A kenyeret a tejben áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a tojással, petrezselyemmel, sóval és borssal együtt. Egynemű masszát gyúrunk belőle.
2. 1 L húslevest felforralunk. Addig a masszából diónyi golyókat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük és kb 15 percig főzzük benne. A gombócokat vegyük ki, a levesből elpárolgott mennyiséget pedig pótoljuk. Forraljuk fel újra, majd a húsgombócokra szedve tálaljuk.
3. Fogyasztás előtt szórjuk meg apróra vágott, friss metélőhagymával.

Kalóriatartalom:

Kb. 80 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük