Sült paradicsomleves
Levesek

„Sült” paradicsomleves

Unalmas már a megszokott paradicsomleves? Te is gondolkodtál már azon, hogy hogyan lehetne feldobni ezt a remek étket némi egzotikummal és plusz tartalommal? Most mutatunk egy rendkívüli elkészítési módot, és ezek után már csak az lesz a kérdés, hogy “hogyan élhettem eddig nélküle?”

„Sült” paradicsomleves hozzávalók:

1 egész fej fokhagyma

1,5 kg érett paradicsom

500 ml csirke/zöldség alaplé

1 nagyobb vöröshagyma

1 babérlevél

120 ml laktózmentes tejszín/főzőtejszín

só, bors ízlés szerint

olívaolaj

„Sült” paradicsomleves elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200°C fokra, alsó-felső programon.

2. A paradicsomokat megmossuk, méretüktől függően félbe vagy négybe vágjuk, egy tűzálló edénybe helyezzük őket. A fokhagyma fej alját és tetejét levágjuk, és egészben a tálunk közepére helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal. Sütőben 45 percig sütjük.

3. Ezalatt a hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük, a babérlevéllel együtt. Vigyázzunk, hogy a hagyma ne piruljon meg, mert keserű lesz. Amikor üveges a hagyma, a babérlevelet eltávolítjuk.

4. A paradicsomot a turmixba kanalazzuk, a krémesre sült fokhagymát belenyomjuk a kezünkkel, beletesszük a hagymát, és pépesítjük. Botmixerrel is dolgozhatunk, akkor egyenesen tehetjük a lábasba, amiben főzni fogjuk.

5. A pépet egy lábasba tesszük, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. A legvégén öntjük bele a tejszínt, forralunk rajta egyet, és kész is.

Igazán kihozza a paradicsom ízét, ha bazsalikomot vagy oregánót is teszünk bele. Tejszínnel meglocsolva tálaljuk, de ez elhagyható természetesen.

Kalóriatartalom:

Kb. 25 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük